Powiat Kalisz: Przed nami kolejna edycja Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów
Do 30 czerwca można przesyłać zgłoszenia do Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów. To już XX edycja zmagań, które odbywają się w dwóch kategoriach: na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną. Celem konkursu jest znalezienie i zachowanie narodowych specjałów, zanim odejdą w zapomnienie, wyparte przez szybką przemysłową żywność.
Konkurs przebiega dwuetapowo. W pierwszym etapie w czasie finałów regionalnych wyłaniani są laureaci w czterech kategoriach. Drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu spośród produktów nominowanych w regionach.
Obsługę konkursu prowadzi Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, 61-714 Poznań, al. Niepodległości 34, kontakt: Oddział ds. Promocji Rolnictwa, Żywności i Turystyki Wiejskiej, tel. 61/626-65-34, 61/626-65-33, 61/626-65-20 lub 61/626-65-00, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Karty zgłoszeniowe w Konkursie należy przesłać do Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi do dnia 30.06.2021 r.
Wszelkie niezbędne dokumenty i informacje znajdą Państwo na stronie : https://www.umww.pl/xx-edycji-konkursu-wojewodzkiego-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow
Info: Damian Nowak (Dyrektor Departamentu i Rozwoju Wsi Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego)
Grafika poglądowa - konkurs
Starostwo Powiatowe w Kaliszu, powiat.kalisz.pl/art,2636,przed-nami-kolejna-edycja-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow
Autor: krystian