Gotowanie w systemie wielowarstwowym w naczyniach firmy Zepter

2 min czytania
Gotowanie w systemie wielowarstwowym w naczyniach firmy Zepter

Gotowanie w systemie wielowarstwowym w naczyniach firmy Zepter

Większość osób, które przygotowują posiłki dla siebie i swoich bliskich zwraca uwagę na to by było to szybkie, ekonomiczne i zdrowe, a przy tym smaczne. Dlatego naczyń firmy Zepter można używać w systemie warstwowym, korzystając tylko z jednego źródła energii.

Zasady gotowania w systemie wielowarstwowym:

  • potrawa, która gotuje się najdłużej, gotuje się na najniższej warstwie.
  • jeśli dostawiasz kolejną warstwę pamiętaj, aby istniał przepływ ciepła albo ogrzej wcześniej tę warstwę.

Ciepło przenosi się z dołu do góry ogrzewając piętrowo ustawione na sobie naczynia a w nich przygotowane produkty.

  • pierwsza warstwa - naczynie 4l, śr,24cm - mięso

  • druga warstwa - durszlak o średnicy 24cm (naczynie do gotowania na parze) - warzywa, jajka (np. na kolacyjną sałatkę)

  • trzecia warstwa - obręcz redukcyjna + miska o średnicy 20cm - kasza gryczana niepalona lub dowolna inna kasza zalana gorącą wodą w odpowiedniej proporcji (np.2:1)

  • czwarta warstwa - tarka - różyczki brokułu przykryte miską

  • piąta warstwa - patelnia 1,6l - rozpuszczanie czekolady do deseru

  • pierwsza warstwa - naczynie 5,5l,śr.24cm - warzywa, pieczarki - gulasz bezmięsny

  • druga warstwa - durszlak o średnicy 24cm (naczynie do gotowania na parze) - banany, gruszki

  • miska o średnicy 24cm przykrywająca durszlak

  • na niej patelnia 1,6l, śr.20cm (z wcześniej przysmażoną rybą)

Gotowanie w systemie wielowarstwowym nazywane jest również gotowaniem w piramidzie.

Chcesz dowiedzieć się więcej, zadzwoń: tel. 501017147.

Więcej informacji o innych naczyniach Zepter pod linkiem Naczynia Zepter.

Autor: Zewnętrzny materiał partnerski

portalkalisz_kf